Nieuws

Krijg jij onze nieuwsbrief al?

12-2-2024
Lees hier onze laatste nieuwsbrief van februari 2024!

Stuur een berichtje naar stichtingbeleefplekke@gmail.com als je deze wilt ontvangen.

Rabo coöperatieve duurzaamheidsbijdrage voor Beleefplekke

06-01-2024

Zaterdagochtend werd Stichting De Beleefplekke in Veessen verblijd met een geweldig mooie cheque van de Rabobank! De stichting bouwt en onderhoudt een openbaar toegankelijke natuurlijke speelplek in Veessen. Duurzaamheid staat erbij hoog in het vaandel door hergebruik van materialen, kinderen te leren over de natuur en door het aanplanten van bomen en struiken die er generaties lang kunnen groeien en bloeien. Deze duurzame doelstelling paste bij de coöperatieve duurzaamheidsbijdrage die de Rabobank wegens hun 125-jarig bestaan beschikbaar stelde eind 2023. De vrijwilligers van De Beleefplekke in Veessen zijn heel blij met het bedrag dat ze gaan besteden aan een stretchtent en houten speelelementen. 

In het voorjaar gaan de vrijwilligers aan de slag tijdens NLdoet op zaterdag 16 maart 2024. Jong en oud kan dan komen helpen met snoeien, maaien en nieuwe elementen bouwen. Koffie, thee, ranja en een warm soepje staan klaar voor de helpers. Vind je het leuk om een ochtend te helpen? Meld je dan aan via NLdoet.nl of mail naar stichtingbeleefplekke@gmail.com

Speel- en eetbos krijgt vorm dankzij vrijwilligers en donaties

21-10-2023

In het voorjaar hielp de hoogstambrigade bomen planten en in het najaar hielp Rotary-Hattem Heerde de vrijwilligers struiken planten. De bomen en struiken zijn nu nog klein, maar over een tijd zal er een speelbos ontstaan met voedselrijke planten voor dieren.

Kom aanmodderen bij de Beleefplekke!

05-07-2023

Woensdag 5 juli 2023 houdt De Beleefplekke weer de Aanmoddermiddag. Ze sluiten hierbij aan bij de Nationale Modderdag. Kom gezellig spelen in de modder op Aanmoddermiddag in De Beleefplekke in Veessen! Roets van de modderglijbaan, speel met de waterpomp en rooster marshmallows boven het vuurtje!

De Beleefplekke
De Beleefplekke is een natuurlijk speeltuin met een modderpoel in Veessen. Een perfecte locatie om Modderdag te vieren! Naast modder vind je in De Beleefplekke klauterbomen, kruipbuizen, een waterpomp, speelhuisjes en veel verstopplekjes.

Aanmoddermiddag
Tijdens de Aanmoddermiddag hebben we voor iedereen een glaasje ranja en marshmallows klaar staan. Bij het vuur verwarmen we ook knakworstjes en er is koffie en thee verkrijgbaar voor een kleine vergoeding. De aanmoddermiddag is op woensdagmiddag 5 juli tussen 14:00 – 17:00 uur. Toegang is gratis!

Veessen
Je vindt De Beleefplekke aan de Hogeweg 17 in Veessen aan het fietspad, achter camping De Tesseplekke. Parkeren kan bij de camping en je kan dan naar achteren lopen. Als je op de fiets komt kan je parkeren bij de ingang van De Beleefplekke aan het fietspad.

Tip: Op woensdagmiddag staat Manfriet op Camping de Tesseplekke met patat en snacks vanaf 17:00 uur.

Modderdag
ModderDag is een wereldwijd initiatief en staat internationaal bekend onder de naam Mud Day. Tijdens ModderDag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Voor meer informatie kijk op: www.modderdag.nl.

Vrijwilligers snoeien en planten voor opening speelseizoen De Beleefplekke

18-03-2023

De NLdoet dag met vrijwilligers bij Natuurspeelplek De Beleefplekke in Veessen werd een weekje uitgesteld door de gevallen sneeuw op zaterdag 11 maart. Afgelopen zaterdag 18 maart was het zo ver, vrijwilligers verzamelden voor allerlei klussen om de speelplek gereed te maken voor het komende speelseizoen.

Alhoewel er altijd gespeeld kan worden bij De Beleefplekke, is het nu nog leuker en makkelijker omdat het toilet weer beschikbaar is, de planten gesnoeid zijn en het strandje bij de poel gewied is.

De wilgen zijn geknot rondom de vuurplek en het terrein ligt er weer netjes bij.

In een braakliggend stuk zijn 6 notenbomen geplant. Deze zijn geschonken door de Hoogstambrigade uit Heerde. Stichting De Beleefplekke is heel blij met deze gift en wil dat deel van De Beleefplekke verder uitbreiden tot een Speel- & Eetbos! Door het planten van de bomen en het plaatsen van grote boomstammen waarover geklommen kan worden, is er een start gemaakt met dit project.

De komende tijd zoekt Stichting De Beleefplekke naar donaties van fondsen en gebruikers van de natuurlijke speelplek in Veessen, zodat ze het Speel- en Eetbos met een veilige kabelbaan kunnen realiseren in 2023. Wil je meehelpen, doneren of meer informatie? Stuur dan een berichtje naar stichtingbeleefplekke@gmail.com.

Natuurspeelplek De Beleefplekke bevindt zich achter Camping De Tesseplekke in Veessen aan de Hogeweg. Je kan het met de fiets of lopend bereiken via het fietspad langs de camping richting de dijk, of maak gebruik van de parkeerplaats van de camping.